Puslepude

Tillykke med din nye puslepude med det økologiske naturfyld Kapok. Her er et par gode råd som bør følges.

Når du modtager din puslepude:

Kapok har en speciel duft af natur som er fremmed for de fleste. Den markante duft vil aftage ganske hurtigt, når du tager dynen eller puden i brug.

Du kan eventuelt hænge den ud i den friske luft, Kapok har godt af sol og frisk luft.

Mange er vant til at vaske nye produkter inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud.

Dette er ikke nødvendigt når du køber en Kapok puslepude, den helt "ren" uden brug af forskellige tilsætningsstoffer og kemi.

Løbende vedligeholdelse:

Giv din puslepude en tur i tørretumbleren en gang om måneden eller efter behov. Dette vil fjerne støvmider og bakterier der vil kunne være udvendig på puslepuden.

Støvmider og bakterier kan ikke kan leve i Kapok, men vil kunne være i overfladen på stoffet, da Kapok ikke i sig selv slår husstøvmider og bakterier ihjel.

Rullemadrassen på puslepude kan vaskes på 60 grader men vi anbefaler 40 grader, derved sparer du energi og dermed skåne miljøet.

Når du vasker din rullemadras med Kapok, skal du anvende et enzym frit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel.

Efter vask og inden tørring er det vigtigt, at strække rullemadrassen på begge leder, da vask vil få den til at trække sig sammen.

Når du tørrer:

Ved tørretumbling køres på varmeste program, indtil rullemadrassen er helt tør. Du kan evt. vælge at tørre rullemadrassen på en radiator (ikke på el-radiatorer) eller hænge den ud i solen.

Vask af puslepuden:

Vi anbefaler ikke vask, men pletrens som ved store madrasser, da det kræver en extra lang tørring efter maskinvask.

Tørring af puslepude:

Ved tørretumbling køres på varmeste program, indtil puslepuden er helt tør. Du skal være opmærksom på, hvis du har en kondens-tørretumbler som måler fugtigheden i emnet der bliver tørret, skal du stille tørretumbleren på manuel og med temperatur på min 55 grader, ellers er der en chance for at varmen slår fra inden kapokken er gennemtør.

Har du spørgsmål, kan du kontakte din forhandler, eller kontakte kundeservice på 98 44 27 66 eller info@nsleep.dk