Madrasser

Tillykke med din nye madras med det økologiske naturfyld Kapok. Her er et par gode råd som bør følges.

Når du modtager din madras:

Kapok har en speciel duft af natur som er fremmed for de fleste. Den markante duft vil aftage ganske hurtigt, når du tager madrassen i brug.Du kan eventuelt ligge den ud i den friske luft, Kapok har godt af sol og frisk luft.

Mange er vant til at vaske nye lift / barnevognsmadrasser inden man tager dem i brug, for at vaske evt. overskydende farve og eventuelle kemiske tilsætninger i stoffet ud.

Dette er ikke nødvendigt når du køber en Kapok madras, den er helt "ren" Vores produkter indeholder ikke tilsætningsstoffer og kemi. Vi bruger ikke bromerede eller fluorerede flammehæmmere i vores madrasser.

Løbende vedligeholdelse:

Vi anbefaler jævnligt at støvsuge madrassen grundigt, hvis der er husstøvmideallergi i familien. Da husstøvmider kun vil være i overfladen, er madrassen lettere at holde ren, end hvis husstøvmider og bakterier, som på traditionelle madrasser trænger ind og formerer sig i madrassen.

Støvmider og bakterier kan ikke kan leve i Kapok, men vil kunne være i overfladen på stoffet, da Kapok ikke i sig selv slår husstøvmider og bakterier ihjel.

Det en god idé, med mellemrum at vende madrassen og evt. banke Kapokken, for at fluffe den op, da Kapok vil ”sætte” sig lidt der hvor man oftest ligger.

Har du en dag med god sol og varme er det en god ide at ligge madrassen ud, da varmen får Kapokken til at "fluffe" op.

Barnevogn / lift-madrasser:

Da der kan dannes kondens fugt mellem madrassen og bund i barnevogn / liften, anbefaler vi, en gang imellem, at tørretumble madrassen på max. varme i 20 min. Dette vil samtidig rense for husstøvmider og bakterier, som vil være i overfladen af stoffet.

Bruges madrassen ikke gennem længere tid, skal du enten tage madrassen ud og opbevare den tørt, eller sættes madrassen på højkant, for at undgå der dannes kondens / fugt mellem madras og bund som kan skade stoffet på madrassen.

Vask:

Spilder du noget på din madras, pletrenses med varmt sæbevand og skylles grundigt efter med rent vand. Herefter stilles den på højkant til vandet er fordampet fra madrassen, brug evt. en føntørrer på høj varme.

Vi anbefaler ikke vask, men pletrens som ved store madrasser, da det kræver en extra lang tørring efter maskinvask.

Vi anbefaler:

Brug altid en Kapok rullemadras som madras beskytter. Rullemadrassen er vandafvisende og kan vaskes på 60 grader. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte din forhandler, eller kontakte kundeservice på 98 44 27 66 eller info@nsleep.dk